środa, 29 kwietnia 2009

Ryba w pomidorach i mleczku kokosowym

Ryba tym razem SOLA



Potrzebne nam będą:

  • 2 spore filety rybne -u mnie wystąpiła sola
  • 1 puszka mleczka kokosowego 400g
  • ok 1 litra przetartych pomidorów- ja otworzyłam słoik z pomidorami, w którym miałam zawekowane piure z pomidorów (limy)
  • trochę oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, czarna gorczyca, kumin,trochę anyżu, nasiona fenkułu
  • 2 ząbki czosnku

Filety pokroić w większą kostkę. W woku rozgrzać trochę oliwy, rozgrzać w niej pocięty na słupki czosnek. Dodać przyprawy i podsmażyć chwilkę. Dolać pomidory( jeśli nie macie własnych przetworów, dobrze sprawdzają się puszkowane pomidory posiekane bardzo drobno wraz z sosem w którym były). Zagotować. Dołożyć rybę, pogotować na małym ogniu. Na końcu wlać mleczko kokosowe. Dosolić do smaku.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz