Mufinki z pieczonym schabem i serem pleśniowym
Jest fantastycznie ciepło, jak dla mnie idealnie. Lubię upały, nietylko dlatego, że mogę posiedzieć na tarasie i wypić spokojnie kawę, ale dlatego, że na wszystko mam ochotę i na pielenie i na mycie okien i na przyjemności.
Na obiadokolację były mufinki z sałatką z zieleniny z ogrodu i pomidorów.
Składniki:
- 375 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki soli
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 125g stopionego wystudzonego masła
- 3/4 szkl.pokrojonego w małą kostkę pieczonego schabu
- 50 g pokrojonego w kostkę sera pleśniowego
W drugiej misce zmieszać razem mleko, masło i jajka. Do składników mokrych dodać składniki z pierwszej miski i szybko wymieszać. Formę do mufinek wysmarować masłem i nałożyć ciasto.
Wstawić do nagrzanego do 190 stopni celsjusza piekarnika i piec ok. 25 minut.
Takie mufinki lubię jeść na ciepło lub na zimno.
Smacznego.
wow! oryginalne:)
OdpowiedzUsuń