środa, 15 czerwca 2011

na drugie śniadanie

Na drugie śniadanie wczoraj były

Mufiny z zielonym groszkiem i szynką


Takie mufiny dzieciaki mogą zabrać ze sobą do szkoły jako alternatywę dla kanapek. Robi się je jak to mufiny- szybko i bez problemu.




Składniki:
  • 3/4 szkl. pokrojonej w kostkę wędliny, u mnie była to gotowana szynka
  • 3/4 szkl. świeżego zielonego groszku
  • 375 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • trochę soli
  • 250 ml. mleka
  • 2 jajka
  • 125 g stopionego masła
w misce rozbełtać jajka, masło i mleko. Dodać resztę składników i wymieszać z grubsza.
Ponakładać w wysmarowane masłem dołki formy i upiec.
Temperatura 190-200 st.C czas ok 20-25 min.
Zapakować dzieciakom do tornistrów.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz