Ciasto czekoladowo- serowe
czyli potocznie "krowa"
Ciasto jest z tzw. wydajnych ciast.
Wychodzą 2 średnie blaszki lub wyższe ciasto w większej.
Składniki na ciasto czekoladowe:
- 2,5 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mleka
- 0,5 szkl. oleju
- 2 całe jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki kakao
- 1 szkl. cukru
- 1 op. cukru wanilinowego
Masa twarogowa:
- 0,5 kg twarogu do wypieków
- 0,5 szkl cukru
- 0,5 kostki margaryny
- 2 jajka
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut.
bardzo dziękuję za przepis, wypróbowałam w sobotę, wyszły dwie blachy a w poniedziałek juz nic nie było, pyszny przepis zaprezentowałaś ;))))
OdpowiedzUsuń