piątek, 29 maja 2009

Zielone naleśniki

Zielone naleśniki



Ciasto to ciasto podstawowe na naleśniki przedstawione tutaj

Dodatkiem smakowym i kolorowym jest pietruszka. Garść zielonej pietruszki, umytej i osuszonej rozbijamy w blenderze, z małą porcją przygotowanego wcześniej ciasta. Potem łączymy obie masy.
Smażymy na rozgrzanej patelni.

Takie naleśniki najlepiej smakują z farszem wytrawnym: warzywami, mięsem, owocami morza.
Ja na szybką kolację podsmażyłam na oliwie 2 ząbki czosnku, pokrojoną w półplasterki cukinię. Na końcu dodałam pomidory pokrojone na ósemki. Wszystko doprawiłam ciemnym olejem sezamowym, solą pieprzem.

3 komentarze:

  1. Lubię cukinię, a z naleśnikami musi być super:)

    OdpowiedzUsuń
  2. I love crepes, yours look mighty gorgeous. The filling look so tempting too.

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubie takie nalesniczki ,mniaaaaaam :)

    OdpowiedzUsuń