czwartek, 26 marca 2009

Farfalle z różowym pieprzem

Farfalle z różowym pieprzem






Składniki:

1 opakowanie makaronu
1 podwójna pierś z kurczaka
300 ml śmietany (pół na pół 18% i 30%)
3 średnie cebule
1-2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
różowy pieprz z zalewy
trochę oleju sezamowego


Pierś kurczaka przyprawić solą, pieprzem oraz olejem sezamowym. Cebulę obrać, przekroić na półtalarki. Czosnek pokroić na płatki. Na patelni zgrilować pierś kurczaka, zdjąć na deskę, a następnie pokroić w paseczki. W głębszej patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, czosnek i podsmażyć. Następnie wrzucić trochę ziaren różowego pieprzu, dolać śmietanę, doprawić do smaku. Sos połączyć z kurczakiem, pietruszką i farfalami.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz