Zielone naleśniki
Ciasto to ciasto podstawowe na naleśniki przedstawione tutaj
Dodatkiem smakowym i kolorowym jest pietruszka. Garść zielonej pietruszki, umytej i osuszonej rozbijamy w blenderze, z małą porcją przygotowanego wcześniej ciasta. Potem łączymy obie masy.
Smażymy na rozgrzanej patelni.
Takie naleśniki najlepiej smakują z farszem wytrawnym: warzywami, mięsem, owocami morza.
Ja na szybką kolację podsmażyłam na oliwie 2 ząbki czosnku, pokrojoną w półplasterki cukinię. Na końcu dodałam pomidory pokrojone na ósemki. Wszystko doprawiłam ciemnym olejem sezamowym, solą pieprzem.
Lubię cukinię, a z naleśnikami musi być super:)
OdpowiedzUsuńI love crepes, yours look mighty gorgeous. The filling look so tempting too.
OdpowiedzUsuńbardzo lubie takie nalesniczki ,mniaaaaaam :)
OdpowiedzUsuń