Crumble z rabarbarem, suszonymi morelami i żurawiną
Składniki owocowe:
- 6-7 świeżych łodyg rabarbaru
- garść suszonych moreli
- garść suszonej żurawiny
Kruszonka:
- 110 g mąki
- 70 g zimnego masła
- 70 g drobnego cukru
My wszyscy bardzo lubimy kruszonkę, dlatego zrobiłam ją z podwójnej porcji.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st.C. Na owoce rozłożyć równomiernie kruszonkę i wstawić do piekarnika na 25-30 min.
Rabarbar wypuścił sporo soku, ale suszone owoce trochę go wypiły. Reszt,ą wspaniale można było polać sobie kruszonkę.
Smacznego.
Szalenie apetyczne, dodałabym do tego bitą śmietankę :)
OdpowiedzUsuńAle miało być tak trochę mniej kaloryczne, a bita śmietana....cóż idzie w boki.
OdpowiedzUsuńRobilam kiedys crumble ze sliwkami. Cos pysznego... Teraz sprobuje z rabarbarem. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhello,
OdpowiedzUsuńvery enteresting.
Ale zbieg okoliczności! Dziś też zrobiłam crumble z rabarbarem i żurawiną! Pozdrawiam!:)
OdpowiedzUsuńmój ulubiony rabarbar i żurawiny
OdpowiedzUsuńw pysznosc tego crumble nie wątpię:-)
Ale pyszny deser miałaś :)
OdpowiedzUsuńDziękuję wszystkim
OdpowiedzUsuń