Ryba tym razem SOLA
Potrzebne nam będą:
- 2 spore filety rybne -u mnie wystąpiła sola
- 1 puszka mleczka kokosowego 400g
- ok 1 litra przetartych pomidorów- ja otworzyłam słoik z pomidorami, w którym miałam zawekowane piure z pomidorów (limy)
- trochę oleju
- przyprawy: sól, pieprz, czarna gorczyca, kumin,trochę anyżu, nasiona fenkułu
- 2 ząbki czosnku
Filety pokroić w większą kostkę. W woku rozgrzać trochę oliwy, rozgrzać w niej pocięty na słupki czosnek. Dodać przyprawy i podsmażyć chwilkę. Dolać pomidory( jeśli nie macie własnych przetworów, dobrze sprawdzają się puszkowane pomidory posiekane bardzo drobno wraz z sosem w którym były). Zagotować. Dołożyć rybę, pogotować na małym ogniu. Na końcu wlać mleczko kokosowe. Dosolić do smaku.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz