Polędwica w cieście francuskim i ze szpinakiem
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 1 op. ciasta francuskiego
- 2 op. szpinaku mrożonego
- 5 plastrów szynki gotowanej
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, musztarda
- 1 żółtko do posmarowania
Rozmrożone ciasto francuskie rozłożyć na płaskiej powierzchni. Wzdłuż dłuższego brzegu poukładać w rzędzie szynkę, tak aby plastry trochę na siebie zachodziły. Na szynkę rozłożyć zimny szpinak. Polędwiczki obsmażyć z obu stron na maśle, następnie położyć na szpinaku. Wszystko zrolować tak, aby brzeg ciasta znalazł się na spodzie. Wierzch ciasta posmarować żółtkiem.
Piec 30 minut w temperaturze 200 st.C.
Smacznego.
Mmmmm uwielbiam szpinak. A jeszcze bardziej mięsko :) Super połączenie.
OdpowiedzUsuńCiekawa kombinacja! do wyprobowania...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.