wtorek, 21 kwietnia 2009

Muffinki

Muffinki czekoladowe



Składniki:

  • 125g miękkiej margaryny lub masła
  • 125g drobnego cukru
  • 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g mąki
  • 1 duża łyżka kakao
  • 25g stopionej czekolady deserowej

Wszystkie składniki utrzeć w misce za pomocą drewnianej kuli lub przy pomocy robota kuchennego. Foremki do muffinek wysmarować masłem i nalać masę do 3/4 wysokości dołków.
Piec w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut.

Smacznego.

1 komentarz:

  1. u mnie masa wyszła bardzo gęsta, więc nie było mowy o nalewaniu ciasta, miało ono konsystencję tak jak na skubańca. na początku ładnie wyrosły, ale szybko się pozapadały. Przynajmniej w moim wykonaniu dosyć twarde(twardsze były tylko pierniczki)

    OdpowiedzUsuń