Wieczorem dnia poprzedniego należy pokroić schab w cieniutkie paseczki i zamarynować.
Marynata to:
- 8 łyżek sosu sojowo - grzybowego
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- 3 łyżki sosu rybnego
Mięso osączyć z marynaty, marynatę zachować. Rozgrzać wok , wlać łyżkę oleju, usmażyć mięso z czosnkiem. Podlać marynatą, udusić. Gdy mięso będzie miękkie dołożyć warzywa i resztę marynaty. Na końcu dodać pokrojony szczypiorek.
Makaron sojowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Połączyć oba składniki.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz