Podaję składniki wystarczające do przygotowania dania dla pięciu osób.
Potrzebujemy:
- 10 sznycli z indyka, rozbitych dość cienko ( ja rozbijam tłuczkiem pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej)
- pół kilograma mrożonych liści szpinaku
- 10 połówek suszonych pomidorów z oliwy ( ja mam własnoręcznie przygotowane)
- sół, pieprz, 2-3 ząbki czosnku
- masło
- folia spożywcza 5 kawałków długości ok 30 cm
Szpinak rozmrozić, podsmażyć na patelni na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dobrze odparować, doprawić solą i pieprzem.
Folię spożywczą rozłożyć na desce, ułożyć dwa sznycle indycze, posolić, popieprzyć. Rozłożyć szpinak, na nim po 2 suszone pomidory. Zwinąć mięso w roladki, zawinąć w folię; powstaną paczuszki. W płaskim garnku zagotować wodę, włożyć mięso, gotować ok 25 minut. Gorące wyjąć z wody, odwinąć z folii.
Można podawać od razu lub później podsmażyć na patelni.
Smacznego.
Witaj,
OdpowiedzUsuńjutro na obiad będą Twoje roladki :)