Kokosowa ala panna cota
wersja bardzo light.
Zrobiona na mleku, nie jak w oryginalnych przepisach na śmietanie.
Składniki:
1 puszka mleczka kokosowego 400g
600ml mleka 2%
3/4 szkl.brązowego cukru
1 op. żelatyny (na 1 l roztworu)
W garnku mocno podgrzać oba mleka z cukrem. Zdjąć z ognia , wsypać żelatynę i szybko wymieszać (jak galaretkę). Przecedzić przez gęste sitko i rozlać do foremek. Włożyć na kilka godzin do lodówki.
Następnym razem dodam jeszcze więcej mleczka kokosowego, a może i wiórki do środka.
wersja bardzo light.
Zrobiona na mleku, nie jak w oryginalnych przepisach na śmietanie.
Składniki:
1 puszka mleczka kokosowego 400g
600ml mleka 2%
3/4 szkl.brązowego cukru
1 op. żelatyny (na 1 l roztworu)
W garnku mocno podgrzać oba mleka z cukrem. Zdjąć z ognia , wsypać żelatynę i szybko wymieszać (jak galaretkę). Przecedzić przez gęste sitko i rozlać do foremek. Włożyć na kilka godzin do lodówki.
Następnym razem dodam jeszcze więcej mleczka kokosowego, a może i wiórki do środka.
Podoba mi się wersja light :) chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuń