Wykorzystałam jeden płat ciasta francuskiego, takiego gotowego od razu do pieczenia. Wyłożyłam go na blachę przykrytą papierem do pieczenia, trochę rozwałkowałam.
Nałożyłam mięso z sosem ( poniżej przepis) udekorowałam plastrami mocareli, które świetnie się rozpłynęły i ciągneły na gorąco. Piekarnik 230 stopni, a czas pieczenia to tylko 15 minut.
Przygotowanie mięsa ( takie zazwyczaj przygotowuję do spagetti):
masę składników proszę dopasować do własnych możliwości-apetytu
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 kg mięsa mielonego wołowego
- 4 cebule obrane, pokrojone w kostkę
- sło, pieprz, zioła prowansalskie
- 3-4 łyżki oliwy
- 5 ząbków czosnku wyciśniętego przez praskę lub pokrojonego
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 1 kartonik 500g pulpy pomidorowej
Smacznego
Pyszny pomysł Aniu!:)
OdpowiedzUsuńMajano dziękuję, ważne że szbki i dobry
OdpowiedzUsuńNaprawdę pyszny pomysł!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)